Gamithromycin сертификација

Неодамна, NCPCVET доби нов сертификација лек за национална втора класа нови ветеринарно drugs- "Gamithromycin" и "Gamithromycin инјекција."

Gamithromycin е роман полу-синтетичко макролиди антибиотик. Во моментов, tylosin и tilmicosin се користат како макролиди. Овие лекови се користат за да се спречи или лекување на респираторни болести кај говедата и свињите. Тие обично се хранат со зачини или вода за пиење. На ефект на спречување или третирање бара повеќе дена на повторување на администрација. И покрај тоа што има постигнато добри резултати, но со продолжување на користење на времето, имало различни степени на отпорност на лековите во многу места, со зголемување на износот на третман постепено се намалува.

На инјектирање на gamithromycin развиен од страна на NCPCVET е препарат направен со мешање, prefiltering, стерилна филтрација, и стерилен пополнување. Таа има следниве предности: Прво, една доза на поткожно / мускулна инјектирање интрамускулна инјекција, една инјекција може да го реши проблемот. Вториот не се користи само за да се спречи добиток респираторни заболувања, но, исто така, точната ефект на респираторни заболувања кај свињите. Третиот е моќен долгорочен ефект, без несакани ефекти, ефикасноста е посилна од tylosin, tilmicosin и други широко се користи макролидни дрога. Четвртиот е предностите на широк антибактериски спектар, силна антибактериска активност, брза апсорпција, висока биорасположливост, ниска остатоци, безбедност и висока ефикасност.

Успешна примена на овој производ ќе им помогне на оптимизирање на индустриска структура на Кина ветеринарни лекови производи, што дополнително ги задоволи побарувачката на пазарот, како и подобрување на конкурентноста на пазарот на експедицијата ветеринарни лекови.


Време на мислењето: Јуни-26-2018
WhatsApp Онлајн Chat!